Narodna stranka podnosi krivične prijave protiv rukovodstva Čačka zbog potrošenih 80.000 evra za roštilj 1Foto: M. S. / Danas

Predsednik Gradskog odobra Narodne stranke u Čačku Aleksandar Radojević rekao je danas da će ta stranka podneti krivične prijave protiv gradske vlasti jer je, kako tvrdi, za dva meseca iz budžeta potrošila „za reprezentaciju“ oko 80.000 evra – po kafanama.

„Potrošili su 80.000 evra na roštilj dočekujući goste, na tuđi račun, što je dovoljno za 20.000 porcija roštilja, odnosno da se ugosti 20.000 ljudi, a to je petina stanovnika Čačka“, rekao je Radojević na konferenciji za novinare.

Kazao je da ne očekuje da će nadležni reagovati na prijave Narodne stranke, te ocenio da su institucije „mnogo puta bile neme kada su se podnosile prijave zbog korupcije“.

Potpredsednica Gradskog odbora te stranke Violeta Marković rekla je da je „prema novim sazananjima“, zaposlena u radnji, koja je prema fakturama Gradske uprave u Čačku napravila i isporučila Gradu pola tone roštilja za Nikoljdan, rekla da je radnja tog i sledećeg dana bila zatvorena.

„To otvara mnoga pitanja, obratićemo se nadležnim institucijama i tražićemo da se to proveri“, rekla je Marković.

Ona je 21. febrauara, na konferenciji za novinare, prikazala fakture do kojih je došla po Zakonu o pristupu infomacijama od javnog značaja, da su rukovodioci Grada potrošili za dva meseca oko 80.000 evra za roštilj u čačanskim kafanama.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je odbacio navode Narodne stranke da je novac iz gradskog budžeta nenamesnki trošen.

Rekao je da su troškovi reprezentacije u decembru i januaru uvećani zbog više hiljada gostiju koje je Grad imao u okviru proslava Dana Grada, dve Nove godine, Bogojavljenja, Svetog Save i dugih brojnih programa u okviru manfestacije „Čačak- prestonica kulture“ koja traje do kraja marta.

Todorović je rekao novinarima da nije tačno da su tim novcem plaćani privatni rođendani i proslave i istakao da je Čačak „otvoren grad koji se uvek trudi da ugosti sve nosioce funkcija i učesnike raznih programa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari