Narodni poslanik JS iz Vranja Dejan Manić podsetio u Skupštini Srbije: " Vučić je zaboravio na obećanja o rekonstrukciji škole" 1Manić polaže zakletvu u Skupštini Srbije. Foto: Skupština Srbije

„Prilikom posete Vranju u martu ove godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je da će se obezbediti sredstva za rekonstrukciju ove škole“, rekao je Dejan Manić narodni poslanik Jedinstvene Srbije (JS) iz Vranja postavljajući pitanje predsednici vlade i ministru obrazovanja.

„Ono što treba da se uradi  je rušenje i izgradnja nove fiskulturne sale, zamena spoljne i unutrašnje stolarije, postavljanje novih podova u svim učionicama, zamena dela krovne konstrukcije i kompletnog krova škole, rekonstrukcija kanalizaione i vodovodne mreže, rekonstrukcija električnih instalacija i ugradnja rasvete u učionicama, adaptacija preko 500 kvadrata tavanskog prostora za nastavne i druge namene, stvaranje prostornih uslova za rad đačke kuhinje i trpezarije, proširenje školske biblioteke za četrdeset kvadrata, konverzija energenata i prelazak na jeftiniji način grejanja, izgradnja nove ograde oko školskog dvorišta, rampi za invalide, igrališta za mali fudbal“, rekao je u svom obraćanju Manić poslanik JS.

Po njegovim rečima „Školska zgrada je danas, posle toliko godina, u veoma lošem stanju, kada je reč o prostranosti, bezbednosti, građevinskog stanja i zbog svega toga roditelji se odlučuju da upisuju decu u druge škole, koje su u međuvremenu adaptirane i sređene. Dobro je da postoji projekat, čija je treća verzija prihvaćena početkom 2022. godine i na taj projekat je izdata dozvola za rekonstrukciju i izvođenje građevinskih radova“.

Dejan Manić je u svom poslaničkom pitanju od premijerke zatražio odgovor zahtevao „da premijerka i nadležni ministri dostave informaciju o tome da li su obezbeđena sredstva za rekonstrukciju Dositejeve škole u Vranju, i ukoliko nisu ,da li će škola ući u program za rekonstrukciju za neki naredni period“.

Reč je o  školi  koja je u Vranju, sagrađenoj pre 63 godine, koja je rekonstruisana u nekoliko navrata zbog povećanja broja učenika. Polednji put pre 33 godine. Školu danas pohađa manje od osamsto učenika, a nekada ih je bilo i više od hiljadu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari