Nevladina organizacija Akademska inicijativa „Forum 10“ saopštila je da se njena „Naša lista“ povlači iz izborne trke za Nacionalni savet Bošnjaka (Bošnjačko nacionalno veće – BNV). U saopštenju koje je potpisao koordinator ove nevladine organizacije Fahrudin Kladničanin, navodi se da se povlače iz kampanje „zbog napada i uvreda pojedinih indoktriniranih građana, koji su pretili da će se fizički obračunati sa svima za koje smatraju da nisu na pravom putu ili da su izdajice, nevernici i strani plaćenici“.

NVO Akademska inicijativa ocenjuje da predizborna kampanja za BNV „obiluje neprimernim aktima dovođenja građana u zabludu, forsirajući teme koje apsolutno nemaju nemaju veze sa izborima za Nacionalni savet bošnjačke zajednice u Srbiji“.

U trci za većničke mandate ostale su dve liste „Za bošnjačko jedinstvo“ čiji je nosilac predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, i „Za Bošnjake, Sandžak i muftiju“, na čijem čelu je Jahja Fehratović, predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari