Nastavničko veće škole u Trsteniku zaseda kako će kazniti đake koji maltretirali profesorku 1Foto: Printscreen/Twitter/krunskisvedok

Nastavničko veće Tehničke škole iz Trstenika danas donosi odluku o učenicima koji su izmakli stolicu nastavnici i sve to snimali, prenosi B92.

 

Navodi se da je profesorka M. S. rekla za taj portal da sednica počinje u 12.15, a da će konačna odluka biti poznata oko 14 časova i da je naloženo da komisija proveri dokumentaciju učenika (psihijatrijski nalaz da se nalazi pod stresom) koji je priložio nastavničkom veću.

U incidentu koji se odigrao 9. novembra u popodnevnoj nastavi, učestvovala su tri učenika sedmog odeljenja trećeg razreda.

Učenik N.Ž. (17) je izmakao stolicu profesorki M.S. (44), koja je potom pala na pod. Druga dvojica učenika M.M. (18) i I.K. (17) su događaj snimali mobilnim telefonima.

Ceo incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod, đaci su se smejali.

Profesorka engleskog jezika M.S. iz Trstenika koja je bila žrtva maltretiranja na času, rekla je za Nova.rs da je doživela preveliki stres, i da još uvek nije potpuno svesna šta joj se dogodlilo.

„Još uvek sam umorna i prestravljena. Ovo je bilo previše za mene. Iako sada znam mnogo više detalja sa tog događaja, verujte da nisam ni bila svesna šta mi se dogodilo na času. Tek kada sam došla kući i kada mi je sin pokazao snimak, shvatila sam šta mi se dogodilo. Bilo me je sramota šta sam doživela. Došla sam kući da vidim u kakvom sam stanju. Da se saberem“, rekla je profesorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.