Nastavlja se kontrola iregularnih migranata, zatvorena Vila na Paliću gde im je bio smeštaj 1Foto: Natalija Jakovljević (arhiva)

Na inicijativu načelnika Severnobačkog upravnog okruga Bojana Šoralova i zajedničkom akcijom Policijske uprave Subotica, Bezbednosno informativne agencije i inspekcijskih službi, nastavlja se akcija kontrole kretanja iregularnih migranata kroz Suboticu, kao i kontrola objekata koji pružaju usluge smeštaja, odnosno prenoćišta.

Kako navodi Šoralov, zatvorena je poznata Vila na Paliću koja nije ispunjavala zakonske propise za rad, a u kojoj su bila smeštena lica, odnosno iregularni migranti za koje se sumnja da su izvršili krivično delo nedozvoljeni prelazak preko državne granice i krijumčarenje ljudi.

“Predmet kontrole, hapšenja i daljeg transporta sa teritorije Severnobačkog okruga su svi strani državljani koji su ilegalno ušli u Republiku Srbiju”, navodi Šoralov.

On ističe i da uskoro počinje nova školska godina, te da će kontrola posebno biti pojačana u blizini svih školskih objekata.

“Cilj zajedničke aktivnosti institucija, jeste poštovanje zakona kako bi se osigurala bezbednost svih građana, kao i uspostavljanje normalnih uslova života migranata u Centrima”, dodaje načelnik Severnobačkog upravnog okruga.

Šoralov navodi da je u Subotici razbijen veći broj krijumčarskih bandi i da su na taj način poslate “jasne poruke svima koji krše zakone Republike Srbije”.

Dodaje i da trenutno u Suboticu pristiže oko 70 odsto regularnih migranata koji su legalno ušli u Srbiju ili su odmah po ulasku u našu zemlju regulisali pravni status izražavanjem namere da zatraže azil i oko 30 odsto iregularnih migranata koji su ilegalno ušli u Srbiju, što znači da oni ili ne poseduju nikakav dokument ili nisu zatražili azil.

“Svaki iregularni migrant ili osoba koja im pomaže u ‘slobodnom kretanju’ biće lišena slobode, što znači da će svaki takav migrant biti sproveden do Centra, a krijumčar u pritvor”, poručuje Bojan Šoralov.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari