Nastavlja se ulaganje u Gradski stadion u Novom Pazaru, lokalna samouprava nabavlja stolice 1Foto: N. Kočović

Grad Novi Pazar kupiće 3.200 novih plastičnih stolica koje će biti postavljene na istočnoj tribini Gradskog stadiona, u čije renoviranje je krajem prošle i početkom ove godine uloženo preko 14,5 miliona dinara.

Lokalna samouprava je raspisala tender za kupovinu i postavljanje stolica “po UEFA standardima”, težine oko 1,3 kilograma, čiji su naslon i sedalni deo izliveni u jednom komadu.

Tender je otvoren do 27. februara, a procenjena vrednost nabavke nije objavljena.

Nedavno su završena dva tendera za saniranje i rekonstrukciju istočne tribine sportskog objekta, koji nekoliko meseci nosi naziv “Džaizkoin arena”, vredna preko 14,5 miliona dinara, a na oba je pobedila novopazarska kompanija “Delić izgradnja”.

Njima je poveren posao obijanja postojeće i postavljanje nove betonske obloge na istočnoj tribini, kao i hidroizolacija te, ali i delova severne i zapadne tribine.

Na drugom tenderu su izabrani i za uređenje toaleta sa tuš kabinama, umivaonicima i pratećom opremom ispod istočne tribine.

Gradski stadion u Novom Pazaru poslednji put je rekonstruisan pre desetak godina kada su izgrađene nove zapadna i severna tribina.

Čitav posao bio je vredan blizu dva miliona evra, a Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) tada je pisao da je lokalna samouprava nezakonito sprovela tender i ugovor dodelila kompaniji “Ikan”, koja nije ispunjavala uslove propisane tenderom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodnih godina najavljivao je da je Novi Pazar jedan od gradova u Srbiji u kojima će biti izgrađeni potpuno novi, moderni, fudbalski stadioni.

Izgradnja tog, kako je najavljeno, sportsko turističkog kompleksa na 57 hektara predviđena je u Novopazarskoj Banji, a iz lokalne samouprave su obećavali da će sva projektna dokumentacija biti urađena do kraja prošle godine.

Između ostalog, u sklopu tog kompleksa planirana je izgradnja fudbalskog stadiona četvrte kategorije po standardima UEFA, sa najmanje 8.000 mesta i svim pratećim sadržajima.

Izgradnju stadiona na toj lokaciji najavio je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović koji je tokom jedne od poseta Novom Pazaru kazao da je procenjena vrednost radova 19,2 miliona evra.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari