Fudbaleri Barselone i Intera osvojili su prvi trofej u novoj sezoni u nacionalnim okvirima. U utakmicama Superkupa Španije, odnosno Italije, Barselona i Inter potvrdili su apsolutnu dominaciju koja traje poslednjih nekoliko sezona.

Španski prvak je na svom terenu savladao Sevilju sa 4:0 i tako nadoknadio minus (1:3) iz prvog meča koji je odigran pre nedelju dana na stadionu Sančez Pishuan. Trostruki strelac bio je Lionel Mesi u 24, 43. i 89. minutu, a svoju mrežu zatresao je i Abdulah Konko u 13. minutu. Omaleni Argentinac još jednom je potvrdio svoju klasu i dokazao da mu sistem igre Pepa Gvardiole savršeno odgovara. Trener ljubičasto-plavih u prvom susretu odmarao je šestoricu reprezentativaca Španije, što je dalo nadu Sevilji da može do prvog trofeja u sezoni, ali je maestralna kombinatorika ponosa Katalonije sprečila iznenađenje. Zlatan Ibrahimović je presedeo čitav meč na klupi, dok su Andres Inijesta i David Vilja ušli u igru u drugom poluvremenu. Sa druge strane, Sevilja je igrala bez Luisa Fabijana, a fudbalere iz Andaluzije već sutra čeka revanš utakmica sa Bragom za plasman u Ligu šampiona. Prvi meč u Portugalu dobio je domaćin sa 1:0.

U Italiji se za prvi domaći trofej igra samo jedan meč, a 90 minuta u duelu sa Romom bilo je dovoljno „neroazurima“ da ostvare novi uspeh. Španski stručnjak Rafael Benitez debitovao je pobedom od 3:1 na klupi Intera, a slavlje mu je, pre svih, omogućio dvostruki strelac Samjuel Eto. „Vučica“ je povela pogotkom Jona Arnea Risea u 21. minutu, a izjednačenje je u 42. minutu doneo Goran Pandev koji je iskoristio bespotrebno i neprecizno dodavanje Mirka Vučinića i Žuana u svom šesnaestercu. Kamerunac je najavio trijumf u 70. posle dodavanja Dijega Milita, a overio ga deset minuta kasnije udarcem iskosa sa leve strane. Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković ušao je u igru u drugom poluvremenu.

U Interovim vitrinama trenutno se nalaze trofeji iz Serije A, Kupa Italije, Lige Üampiona i nacionalnog Superkupa. Ukoliko osvoji evropski Superkup u petak u Monaku protiv madridskog Atletika i klupsko prvenstvo sveta u decembru, Inter će ponoviti uspeh Barselone iz prošle sezone.

U subotu počinju borbe za bodove

Nacionalna prvenstva na Pirinejskom i Apeninskom poluostrvu počinju sledećeg vikenda. Barselona u nedelju gostuje Rasingu u Santanderu, dok će Inter svoj meč u Bolonji igrati dan kasnije. Njihovi najveći konkurenti, kao i svake sezone, biće Real i Milan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari