Nataša Bekvalac kuma ovogodišnjeg Prajda 1Nataša Bekvalac Foto: Beoinfo

Poznata pevačica Nataša Bekvalac ovogodišnja je kuma Parade ponosa, koja će biti održana u subotu, 18. septembra.

Kako je saopštio Beograd Prajd na svom Tviter nalogu, Nataša Bekvalac je tokom čitave karijere bila verna saveznica LGBTI+ zajednice.

„Kao muzička gošća na Beograd Prajdu 2016, jasno i nedvosmisleno je iskazala punu podršku Prajdu i LGBTI+ zajednici u Srbiji. Učestvovala je u kampanji “Šta nas žulja”, kako bi javnosti stavila do znanja važnost usvajanja zakona o istopolnim zajednicama. Takođe, tokom svog koncerta u Štark areni 2019, deo nastupa posvetila je podršci LGBTI+ zajednici, osvetlivši Arenu u duginim bojama“, ukazuje Beograd Prajd, prganizator ovogdišnje Nedelje pnosa i tradiconalne šetnje.

Kako dodaju, Nataša Bekvalac je i nebrojano puta govorila za različite medije o problemima LGBTI+ zajednice, a povodom predstojećeg Prajda, poručuje:

„Prajd je jedan od najvažnijih simbola borbe za jednakost i slobodu. Iako Prajd skreće pažnju na probleme LGBTI + osoba u društvu i zalaže se, pre svega za pravnu jednakost, to je samo jedan mali deo mnogo šire borbe koja se tiče svih nas. Niko nije jednak dok svi nismo jednaki i niko nije slobodan dok svi nismo slobodni i zato pozivam na solidarnost kako bismo izgradili bolje društvo za sve nas“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.