Uručeni ugovori za finansiranje projekata udruženjima iz negotinske opštine 1Foto: Opština Negotin

Za finansiranje aktivnosti 52 udruženja u negotinskoj opštini lokalna samouprava je ove godine opredelila skoro deset miliona dinara. Ugovore za finansiranje i sufinansiranje projekata predstavnicima udruženja kojima su po konkursu odobrena sredstva na prigodnoj svečanosti uručio je predsednik negotinske opštine Vladimir Veličković.

I ove godine je lokalna samouprava raspisala konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata od javnog interesa i sredstva za realizaciju projekata odobrena su za 52 udruženja.

Ugovori o finansiranju i sufinansiranju projekata na prigodnoj svečanosti, uručeni su predstavnicima udruženja građana i tom je prilikom predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličkovć, kazao da lokalna samouprava “kontinuirano pruža podršku osetljivim kategorijama našeg društva i pomaže rad građana koji aktivno učestvuju u društvenom i kulturnom životu naše opštine”.

-Želim da istaknem da smo u odnosu na prošlu godinu povećali sredstva za podršku rada udruženja građana, za dva miliona dinara. S devet miliona i dodatnih 450.000 dinara za učešće na 47. Susretima sela, podržaćemo rad 52 udruženja, za tri više u odnosu na prošlu godinu, što znači da je većina projekata udruženja podržana sa većim iznosom sredstava. Nadam se da će podrška lokalne samouprave omogućiti rad, i sprovođenje aktivnosti koje su vama važne – kazao je Veličković.

Među udruženjima koja su dobila sredstva je i Ekološko udruženje “Badem” iz Negotina koje će ove godine realizovati projekat koji je vezan za Rajačke i Rogljevačke pivnice.

-Projekat je veliki i za njegovu realizaciju potrebna su i značajna sredstva, tako da su nam sredstva koja je za realizaciju projekta odobrila opština dobrodošla, a tražićemo i sredstva od sponzora i evropskih fondova, s obzirom da je ovaj projekat u skladu sa EU – kaže predsednik Ekološkog udruženja “Badem” Danilo Petrović, dodajući da su ove godine dobili više sredstava nego prošle.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari