"Ne želimo da naša deca ginu za srpski svet": Pokret "Uvek za Srbiju" protiv obaveznog vojnog roka 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Pokret Uvek za Srbiju usprotivio se danas inicijativi o uvođenju obaveznog vojnog roka i ocenio da to ima za cilj ponovno uvođenje zemlje u sukobe i razaranja i vraćanje u devedesete.

„Želimo da naša deca žive u miru i u slobodnom i otvorenom društvu. Ne treba naša deca da ginu u ratovima, nalik onima koje su radikali na čelu sa Vojislavom Šešeljem vodili, sa ciljem da se pravi Velika Srbija i nekakav srpski svet.

Sasvim je jasno da iza ove ideje stoji radikal Aleksandar Vučić. Projekat Karlobag, Karlovac, Ogulin Virovitica je sramni paravan onih, koji su prodali Srbe iz Kninske krajine i koji su se na toj priči debelo obogatili“, navodi se u saopštenju pokreta Uvek za Srbiju.

Pokret ističe da „nijedna kap krvi ne sme da se prolije, da bi Aleksandar Vučić i njegova elita ostali na vlasti i nastavili besomučno pljačkanje“.

„Vreme je da dodje do promene, da zemlju vode ljudi koji znaju i umeju da je uvedu u punopravno članstvo EU i da Srbija bude uredjena, demokratska i prosperitetna zemlja“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari