Negotin: Na “Negotinskom letu” i viteške veštine 1Srednjovekobvna družina Pogani

Poslednjeg dana jula, makar na kratko Negotinci će se “preseliti” u srednji vek kroz druženje sa srednjovekovnom družinom Pogani. Biće to prilika da se svi koji to žele, oprobaju u tradicionalnom streličarstvu, bacanju koplja i sekira, da se upoznaju i druže sa Poganima.

U centralnom gradskom parku u Negotinu, popodne u nedelju 31. jula, stanovnike Mokranjčevog grada sačekaće Pogani, srednjovekovna družina koja se bavi rekonstrukcijom srednjevekovnog načina života iz X i XI veka .

Pogani će najpre u paviljonu u gradskom parku predstaviti svoju družinu koja simboliše duh tog vremena, predstavlja stare zanate i veštine, mitologiju i legende, kao i iskonsku povezanost sa prirodom.

Članovi Pogana se između ostalog bave streličarstvom, bacanjem koplja i sekira i starim zanatima -rad sa drvetom, kožom, kostima, kamenom, crtanjem, šivenjem.

Družina će izložiti svoje radove i knjige o srednjem veku, a za još bolje upoznavanje posetiocima se nudi mogućnost da se u gradskom parku oprobaju u tradicionalnom streličarstvu, bacanju koplja i sekira, da se upoznaju i druže sa članovima srednjovekovnog udruženja.

Ovaj zanimljiv program u okviru “Negotinskog leta” kao organizatori potpisuju Turistička organizacija opštine Negotin i Narodna biblioteka “Dositej Novaković”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari