Negotin: Le Bonens na “Negotinskom letu” 1Foto: Dom kulture Negotin

U predstojeći vikend Negotince će na gradskom trgu danas uvesti Le Bonens. Ovaj negotinski bend prirediće svojim sugrađanima žanrovski obojeno veče koje počinje u 21 sat.

Različiti, ali dovoljno zanimljivi da priviku publiku, smenjuju se programi ovogodišnjeg “Negotinskog leta“ koje zajednički organizuju ustanove kulture, opštinska Turistička organizacija i brojna udruženja u opštini Negotin.

Ove nedelje Negotinski su bili u prilici da prisustvuju predstavljanju monografije “Čarobna melanholija” posvećene Nedi Arnerić, pozorišnoj predstavi “Čučuk Stana, Srpkinja i Grkinja”, a pre brdske trke “Negotin 2022” koja se održava tokom vikenda, petak veče rezervisano je za koncert benda Le Bonens.

Stefan Nikolić, klavijature, harmonika, vokal; Vesna Garabantin, violončelo; Tatjana Žikić, vokal; Saša Jovanović, gitara, vokal; Marko Mitrović, klavijature; Miloš Milojević, bas gitara i Marko Petrović, bubnjevi čine Le Bonens i prepoznatljivi su po interpretacijama popularne i rok muzike, ali i po repertoaru pažljivo odabranih dela narodne i starogradske muzike.

Do sada su imali više od 50 javnih nastupa, a kao posebno važan uspeh izdvajaju drugo mesto na takmičenju u čast Rišaru Galijanu, najpoznatijem harmonikašu sveta- današnjice.

Posle koncerta u Negotinu i još jednog druženja sa ovdašnjom publikom, u ritmu leta koje traje, Le Bonens očekuju i nastupi na Međunarodnom džez festivalu – Nišvil.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari