Negotin: Poljopivrednicima za korišćenje platforme eAgrar potreban eID broj koji mogu dobiti u pošti 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS)

Poljoprivredno stručna služba Negotin obaveštava poljopivredne proizvođače da u pošti mogu da uzmu parametre za svoj eID broj što predstavlja prvi korak za pristup platformi eAgrar.

Ovaj novi informacioni sistem počeće sa radom na proleće, a uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka, njihovih promena u Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi.

Kako se navodi u obaveštenju, za dobijanje eID, odnosno indentifikacionog ličnog broja, poljoprivrednici koji poseduju pametne mobilne telefone treba da odu na šalter pošte i besplatno preuzmu elektronski identitet (eID).

Poljoprivrednici koji ne poseduju pametne mobilne telefone, u MUP-u treba da izvade kvalifikovani elektronski sertifikat (KES) koji u elektronskoj razmeni podataka zamenjuje potpis neke osobe.

Ovo je potrebno radi korišćenja novog informacionog sistema eAgrar koji će sa radom početi na proleće ove godine, koji se uvodi u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka, njihovih promena u Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi.

Kako navode nadležni, kada eAgrar bude zaživeo u potpunosti, poljoprivrednici će lakše registrovati gazdinstva, menjati podatke, onlajn podnositi zahteve za podsticaje i biće im omogućeno i brže odobravanje i isplata subvencija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari