Negotin: Poziv sportskim organizacija da konkurišu za sredstva opštinskog budžeta 1Foto: J. B. K.

Opština Negotin raspisala je javni poziv sportskim organizacijama za finansiranje godišnjih programa u oblasti sporta za 2023. godini. U ovogodišnjem budžetu je za realizaciju projekata u sportu opredeljeno 43,5 miliona dinara, a rok za prijavu ističe 7. marta.

Budžetskim sredstvima finansiraće se podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sportske rekreacije, odnosno bavljenja građana sportom, posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom, kao i sportska takmičenja, učešće klubova u domaćim i evropskim klupskim takmičenjima.

Javnim pozivom navedeno je da se programi odnose i na izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata na teritoriji opštine Negotin, a posebno javnih sportskih terena u stambenim naseljima ili u njihovoj blizini i školskih sportskih objekata.

Predviđeno je i finansiranje programa koji se tiču unapređenja stručnog rada učesnika u sistemu sporta i podsticanje zapošljavanja visokokvalifikovanih sportskih stručnjaka i vrhunskih sportista, nagrade i priznanja za postignute rezultate i doprinos u razvoju sporta, ali edukacija, informisanje i savetovanje građana, sportista i ostalih učesnika u sistemu sporta o pitanjima bitnim za odgovarajuće bavljenje sportskim aktivnostima i delatnostima, kao i finansiranje istraživačko-razvojnih projekata i izdavanje sportskih publikacija.

Javnim pozivom precizirano je ko može konkurisati za budžetska sredstva i potrebna dokumentacija, a rok za podnošenje prijava je 7. mart.

Sredstva se dodeljuju za programe koji će biti realizovani najkasnije do kraja 2023. godine, a odluka o dodeli sredstava doneće Opštinsko veće u roku od 30 dana od isteka roka za podnošenje prijava.

Opština Negotin je u budžetu za 2023. za ove namene opredelila 43,5 miliona dinara, dok je prošle godine sa 39,5 miliona dinara finansirala 24 programa sportskih organizacija i klubova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari