"Neistine i nebuloze": Predsednik Skupštine opštine Trgovište o rudarenju kriptovaluta 1Aleksandar Kolić, Foto: Dušan Pešić/Danas

Reagujući na navode iz saopštenja Opštinskog odbora Narodne stranke (NS) u Trgovištu – u kome piše da se predsednik Skupštine opštine Aleksandar Kolić, navodno, bavio rudarenjem kriptovaluta u potkrovlju stambene zgrade u kojoj se još nalaze i javna i privatna preduzeća, on za Danas ističe da su ti navodi „neistiniti“ i „nebulozni“.

Napominje da nadležne institucije treba da urade svoj posao i utvrde činjenično stanje.

„Da je bilo nečega nelegalnog, neko bi došao i to video, utvrdio činjenično stanje. Ako ste vi sigurni da je nešto nezakonito urađeno, prijavićete tužilaštvu i onda će nadležni organi da rade svoj posao jer se govori da se nelegalno rudari o trošku građana, da se radi o nekoj krađi… Verujte mi, to su stvarno nebuloze. To je jedna kombi stranka koja ima četiri-pet članova u Trgovištu koja nema nijedan odsto poverenja građana“, ističe predsednik Skupštine opštine Trgovište.

 

Kaže da razume svaki vid političke borbe, ali ovakav vid „ne razume“.

„Pozivam sve koji žele da dođu i uvere se da se u potkrovlju zgrade suši meso i kobasica na prirodnoj ventilaciji. To što oni govore su gluposti, što oni to nisu na vreme prijavili? Na potkrovlju nema tehničkih mogućnosti za tako nešto jer nema interneta i ne može da funkcioniše onako kako oni misle da može. Ako se dokaže da je to o čemu oni govore neistina, zahtevaću njihovo javno izvinjenje, jer ovo nije film naučne fantastike da u Trgovištu može to tako da se radi“, kaže za Danas Kolić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari