Nekadašnji student prodekan Pravnog fakulteta u NS osuđen zbog prisluškivanja 1Foto: Pixabay/succo

Nekadašni student prodekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu Stefan Ivetić osuđen je pravnosnažno na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora, zbog krivičnog dela neovlašćeno snimanje i prisluškivanje, po privatnoj tužbi suspendovanog studenta tog fakulteta Stefana Karanovića.

Karanović vodi brojne sporove protiv Pravnog fakulteta u Novom Sadu koji ga je suspendovao pod optužbom da je u medijima objavljivao članke o navodnom kriminalu na Pravnom fakultetu, što je on demantovao, prenela je Televizija N1.

Karanović je od Ivetića tražio i milion dinara za naknadu štete i najavio da će taj novac donirati u humanitarne svrhe.

Stefan Karanović je suspendovan i izbačen sa fakulteta na 36 meseci, a fakultet je u više navrata odbio da mu izda potvrdu o položenim ispitima, zbog čega je studije nastavio u Bosni i Hercegovini, ali od početka.

„Dok je student prodekan pravnosnažno osuđen, protiv dekana istog fakulteta se vodi prekršajni postupak jer je pobegao od inspekcije. Iz ovakve situacije postoji samo jedan izlaz – a to je da dekan Ristivojević i predsednik Saveta Pravnog fakulteta Dragan Milkov podnesu neopozive ostavke“, naveo je Karanović u saopštenju za javnost.

Stefan Ivetić je, prema navodima krivične tužbe, neovlašćeno snimao i prisluškivao Karanovića, a snimke je prosleđivao drugim studentima.

Ivetić je prethodno podnosio disciplinske prijave protiv Karanovića i svedočio u procesima protiv njega.

Osnovni sud u Novom Sadu prvo je osudio Ivetića na šest meseci zatvora, uslovno dve godine, ali je Viši sud umanjio kaznu.

Karanović je uz saopštenje za javnost dostavio i presudu Višeg suda u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari