Nema masovne grobnice u Prištini 1

U blizini hrama Hrista Spasa u Prištini danas je završeno iskopavanje na trećoj, poslednjoj lokaciji na kojoj, kao i na prve dve, nisu pronađeni posmrtni ostaci, čime je pretraga završena, izjavio je za KiM radio pedsednik srpske Komisije za nestala lica Veljko Odalović.

Izvesno je da ni na ovoj lokaciji, kao ni na prethodne dve, nisu pronađeni posmrtni ostaci. Time je praktično okončana sva aktivnost, rekao je Odalović.

On je dodao da će nadležni ograni koji su vodili ovaj postupak izdati i zvanično saopštenje i dati više tehničkih detalja.

Važno je da je dat odgovor na nešto što je u ovom trenutku bilo opterećujuće i po srpsku i po kosovsku javnost i porodice, naglasio je Odalović.

Pretraga terena oko hrama Hrista Spasa u Prištini počela je 13. jula, a juče i danas je izvršeno iskopavanje poslednjeg mesta koje je označeno kao moguća grobnica.

Današnjem iskopavanju prisustvovali su i članovi Komisije i Radne grupe za nestala lica, predstavnici Tužilaštva Kosova, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i Euleksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari