Imamo nekoliko izvršnih sudskih odluka, ali ne uspevamo da ih naplatimo. Beogradska kompanija „Sumiks“ duguje nam 25 miliona dinara, „Eka“ iz Niša dva, vlasotinački „Vinogradar“ milion, ciglana „Morava“ iz Leskovca dva miliona, leskovačka „Zvezda“ milion, a kolektiv je dobio i sudski spor protiv Fonda za zdravstvenu zaštitu u iznosu od 9,2 miliona dinara.

Imamo nekoliko izvršnih sudskih odluka, ali ne uspevamo da ih naplatimo. Beogradska kompanija „Sumiks“ duguje nam 25 miliona dinara, „Eka“ iz Niša dva, vlasotinački „Vinogradar“ milion, ciglana „Morava“ iz Leskovca dva miliona, leskovačka „Zvezda“ milion, a kolektiv je dobio i sudski spor protiv Fonda za zdravstvenu zaštitu u iznosu od 9,2 miliona dinara. Drugim rečima, naša potraživanja sudskim putem iznose oko 40 miliona dinara – ističe Velimir Pešić, direktor GP „Crna Trava“ iz Vlasotinca.
Iako posluju u krajnje nepovoljnim okolnostima, u „Crnoj Travi su uspeli da do 1. avgusta 2004. godine regulišu uplatu zakonskih obaveza svim radnicima koji su bili u radnom odnosu, a uputili su i zahtev Agenciji za privatizaciju da budu regulisana sva potraživanja koja preduzeće ima prema „državnim subjektima“, i to za period od 2004. do 2007. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari