"Ni Tamara Vučić ne veruje u priče o ekonomskom tigru": Da li je prva dama jedina kojoj opada pažnja dok njen muž govori o brojkama? 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavila je da joj opada pažnja kad joj muž govori o ekonomskim rezultatima. Sagovornici Danasa navode da je ta izjava simpatična, dodajući da Tamara nije jedina kojoj „pada pažnja“ kada Vučić govori, i to ne samo ekonomskim temama.

Karikaturista Marko Somborac, kaže da i njemu opada pažnja kad isto prati, a veruje da i dobar deo građana ima sličan problem.

– Možda predsednik mora bolje da se marketinški potrudi, da ima slike ko sa sardinama i brašnom, tipa koliko ste pre mogli da kupite a koliko sad. Ali, s obzirom na inflaciju, možda i neće imati nešto spektakularno da pokaže. Ipak, neće njega pravo stanje sprečiti da modifikuje rezultat u svoju korist, sećamo se kad smo bili na začelju po BDP-u to je prikazivano kao vrh, a najnovija manipulacija, meni omiljena „prvi smo ako ne računamo prvog“ svakako zaslužuje da se nađe na A3 papiru kojim će predsednik mahati na kzn, pa ako nam je i to dosadno, e onda smo stvarno nezahvalni prema svim tim uspesima – navodi Somborac.

"Ni Tamara Vučić ne veruje u priče o ekonomskom tigru": Da li je prva dama jedina kojoj opada pažnja dok njen muž govori o brojkama? 2
Foto: Privatna arhiva

Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta, kaže da svakom normalnom pada pažnja “kada sluša lagarije i priče za malu decu”.

– A pogotovo jer gospođa Vučić kao školovani diplomata jako dobro zna ono što je inače u svim diplonstskim krugovima javna tajna i to oduvek, a to je da njen suprug zaista ništa sem političke demagogije ne zna. On se podjednako ne razume u oblast prava za koju se školovao, do svake druge teme, al uredno priča besomučno o svemu i svačemu i zaista je dojadio svima pa eto i rođenoj ženi – smatra Parović.

Nenad Kulačin, novinar i voditelj Dobar, loš, zao, veruje da je gospođa prva dama bila uviđavna prema svom suprugu i predsedniku, te je uvijeno i za PR sa Andrićevog venca prihvatljivo rekla da joj “opada pažnja”.

– Verovatno se i njoj prevrće stomak, ali ne ide to baš ona da kaže. Drago mi je što i prva dama Srbije sve kapira i cenim njen izraz iskrenosti. Ni ona, očigledno, ne veruje u priče o ekonomskom tigru. Kako da joj “ne opadne pažnja”? Apsolutno iskrena i ljudska reakcija, na sva ona baljezgarenja njenog supruga. Plašim se da je posle ove iskrene reakcije dugo nećemo videti u javnosti – ističe Kulačin.

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, poručuje: Svaka čast gospođi Vučić na iskrenosti!

– Poznato je da pažnja pada, ako je materija jako dosadna i bespredmetna, ili ako slušamo besmislice. U oba slučaja predsednik se dakle nije proslavio ni pred svojom ženom. A šta mi drugi tek da kažemo?! – pita Rašković Ivić.

Miroslav Vujović iz Njuz neta navodi da mu je upravo skočila pažnja zbog činjenice da se prvi put u životu oglasila predsednikova supruga.

– Nadam se da je drugarice, uz kafu, ako joj suprug dozvoli da izađe sa njima, teše kako je normalno da svakom opada pažnja kada sluša nekog ko nije ekonomista kako priča o ekonomiji. Ili kako priča non-stop o svemu i svačemu – ukazuje Vojuvić.

"Ni Tamara Vučić ne veruje u priče o ekonomskom tigru": Da li je prva dama jedina kojoj opada pažnja dok njen muž govori o brojkama? 3
foto Miroslav Dragojević

Pisac Marko Vidojković, veruje da je prva dama planski bačena u medijski bazen, kako bi doprinela normalizaciji političke situacije u zemlji.

– Njeno sprdanje sa Vučićevim lupetanjima je duhovito i korisno za sve, a naročito za njega. Imajući u vidu da je predsednik odavno izgubio kompas, suvisli, duhoviti i inteligentni medijski nastupi Tamare Vučić donekle pomažu u pokušajima da njen formalni suprug ispadne dopadljiviji nego što jeste – zaključuje Vidojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari