Nikola Selaković u vezi slučaja oduzete dece poručio da se smire strasti 1foto FoNet Milica Vučković

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković posetio je danas Centar za socijalni rad u Novom Sadu, odakle je poslao poruku da građani treba da imaju poverenja u svoje državne institucije i centre za socijalni rad i apelovao na smirivanje strasti.

Smatram za svoju obavezu i svoju dužnost da apelujem na čitavu javnost, da kada god postoje predmeti u radu koji su veoma osetljivi, gde se donose odluke o veoma važnim pitanjima, kao što je nadzor nad decom, kao što je pitanje zanemarivanja dece od roditelja, svaka prejaka reč može da dovede do problema, poručio je Selaković.

Selaković je dodao da zaposleni u svim centrima za socijalni rad, rade veoma odgovoran, veoma važan posao i veoma težak posao i takvim ljudima neophodno je omogućiti da taj posao rade u uslovima koji takav posao to i zahteva.

Kao roditelj, ozbiljno razumem bojazan i opšte javnosti i svakog roditelja pojedinačno, koji je korisnik centra za socijalni rad, kada je u pitanju bilo kakva promena tretmana i odnosa dece i roditelja, rekao je on.

Centar za socijalni rad Grada Novog Sada jeste institucija u koju treba da imaju poverenja i koja će samo ukoliko postoji ozbiljna saradnja, međusobna saradnja, dakle nikako nadređenost, nikako centar koji će
naređivati, nikako korisnik centra koji će nametati svoju volju ili koji će odbijati saradnju. Takve situacije nikad ne dovedu do dobrog rezultata, naglasio je Selaković.

Selaković je naglasio da svako treba da radi svoj posao kako treba, da se ne bi ponovile scene koje su u petak rezultirale provaljivanjem u dvorište Centra, u jednu posebnu službu za zaštitu dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari