Nismo sami 1

Čuveni pisac Paolo Koeljo poklanja deci širom planete dve prelepe priče, kako bi im dani koje provode kod kuće prolazili lakše i brže.

“Nikome od nas nije dobro ovih dana. Neki od nas su uplašeni, neki za nijansu usamljeniji, neki tužniji, neki su izgubili svoje najmilije i naše najdublje saučešće je upućeno njima. Dok se trudimo da se držimo na razdaljini i ostanemo u svojim kućama, na severnoj Zemljinoj hemisferi budi se proleće. Mnogo toga nam se svima trenutno vrzma po glavi. Ali nismo sami. Trudimo se da razumemo svet oko nas i dozvolimo da u našim srcima zavlada mir”, navodi Laguna koja je nedavno objavila ove dva naslova.

Priče A, B, C, D… i Zašto nam je važan mir govore o empatiji, veri, poverenju i nadi.

Koeljove priče obišle su svet i postale deo brojnih kultura. Čitaoci ga cene i poštuju zbog njegove svesti o problemima u svetu, njegove duhovnosti, poštenja i mudrosti, ali najviše od svega – zbog sposobnosti da se obraća svima.

Koeljovu čitalačku publiku ne određuju pol, godine ili stalež, niti kulturno poreklo, nacionalnost ili veroispovest.

Paulo Koeljo, autor romana Alhemičar, rođen je 1947. u Rio de Žaneiru.

Kao autor 30 romana prevedenih u 170 zemalja i prodatih u 230 miliona primeraka, danas je jedan od najčitanijih pisaca na svetu.

Ono je ambasador mira Ujedinjenih nacija od 2007, što mu je omogućilo da promoviše interkulturalne dijaloge i da se posveti potrebama dece.

Član je Brazilske književne akademije i dobitnik više od 115 međunarodnih nagrada i priznanja, uključujući nagrade Hans Kristijan Andersen, Grincane Kavur i Chevalier de l’Ordre National de la Légion d’Honneur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari