Najbolji srpski teniser Novak Đoković je pobedio Marka Kjudinelija iz Švajcarske sa 3:1 (3:6, 6:1, 6:1, 6:3) za skoro tri sata igre u drugom kolu Australijan opena, dok su Ana Ivanović i Janko Tipsarević već završili učešće na prvom grend slemu sezone. Ivanovićeva je izgubila od Žizele Dulko sa 2:1 (6:7, 7:5, 6:4), a Nemac Tomi Has je bio bolji od Tipsarevića rezultatom 3:2 (4:6, 6:4, 6:3, 1:6, 6:3).

Đoković je bio daleko od svog maksimuma, mučio se u prvom i početkom drugog seta, ali je posle preuzeo kontrolu i bez većih problema se plasirao dalje, delom i zbog povrede skočnog zgloba rivala. U trećoj rundi Đokovića sutra igra sa Denisom Istominim, koji je dobio Mihala Berera sa 3:0 (7:5, 6:3, 6:4). Uzbekistanac je u junu 2009. godine bio 57. na ATP listi, što mu je najbolji rang, a sada je 103. na svetu. Đoković i Istomin do sada se nisu sastajali.

Ani Ivanović je ovogodišnji rezultat na grend slemu u Melburnu najgori još od 2006. godine. Prošle sezone stigla je do trećeg kola, dok je godinu dana ranije, igrala finale, ali je izgubila od Marije Šarapove. – Teško je, boli… Razočaravajuće je kada se vratiš u igru i onda napraviš dve duple servis greške i bukvalno protivnici pokloniš tri meč lopte. Servis me je definitivno izdao – rekla je Ivanovićeva posle meča.

Janko Tipsarević je odigrao još jedan meč za pamćenje. Ponovo je protiv Tomija Hasa opravdao svoj nadimak „srpski maraton men“, ali je na kraju ipak izgubio. Posle tri časa i 20 minuta igre naš teniser izgubio je sa 3:2 (4:6, 6:4, 6:3, 1:6, 6:3) iako je Has napravio čak 71 neiznuđenu grešku. Pobednik je odlučen u petom setu u kojem je Tipsarević dva puta uspevao da nadoknadi brejk zaostatka, ali je tri puta izgubio gem na svoj servis. Srpski teniser je tako učešće na turniru u Melburnu i drugu godinu uzastopce završio u drugom kolu. Najbolji rezultat na grend slem turnirima zabeležio je na Vimbldonu, gde je dvaput igrao u četvrtoj rundi takmičenja.

Jelena se dublom pripremala za Alonu

Jankovićeva i Šinej Peri iz SAD savladale su Slovakinju Dominiku Cibulkovu i Holanđanku Mihaelu Krajiček sa 2:0 (6:1, 6:4) u prvom kolu ženskog dubla. Naredne protivnice biće im osmi nosioci, Betani Matek Sends (SAD) i Dži Jan (Kina). Zanimljivo je da je Matek Sends pre nekoliko godina često bila partnerka Jankovićeve u dublu. Beograđanka je pobedom u igri parova potvrdila da je u dobroj formi i da je potpuno spremna za meč protiv Alone Bondarenko, koji je igrala u ranim jutarnjim satima po srednjoevropskom vremenu.

Vemić ide dalje, Troicki spakovao kofere

Dušan Vemić i Hrvat Ivo Karlović napravili su iznenađenje, pobedivši devete nosioce Kristofera Kasa (Nemačka) i Dika Normana (Belgija) sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:4). Naredni rivali su im Australijanci Greg Džons i Kejden Hensel. Nastup na Australijan openu završio je Viktor Troicki. Dan posle ispadanja iz singla, udružio se sa Švajcarcem Markom Kjudinelijem, koji posle poraza od Novaka Đokovića, takođe nije bio naročito raspoložen za igru. Njih dvojica glatko su izgubili od Rusa Igora Kunjicina i Dudija Sele iz Izraela rezultatom 2:0 (6:4, 6:2).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari