Lokalna vlast (SNS, SPS-NS-JS, URS i DSS) smenila je i poslednjeg direktora koji je bio kadar prethodne vlasti, čiji je stožer bila DS, čime se nastavila praksa da se nakon promene vlasti za direktore u javnom sektoru grada postavljaju isključivo partijski kadrovi.


Umesto Vesne Radivojčević, koja je bila kadar nekadašnje stranke G 17Plus, a koja je u prethodnom mandatu bila u koaliciji sa DS i SPS, za v.d. direktora JP Stan skupštinska većina je, na predlog SNS, imenovala Dejana Nijemčevića, mašinskog inženjera koji je radio u užičkom preduzeću 24. septembar.

Radivojčevićevu je u prethodnom mandatu predložila tadašnja stranka G17Plus, ali je ona kasnije odbila nalog te stranke da, zbog sukoba sa DS i izlaska iz vlasti, njeni kadrovi napuste funkcije u javnom sektoru grada i postala bliska demokratama. Iako se Užičani godinama žale na usluge tog preduzeća, predstavnici novog Upravnog odbora su pre nekoliko dana javnosti ponudili sumnje o velikim dugovima i nepravilnostima u radu tog preduzeća. Zvanično, direktorka Stana razrešena je zbog nepravilnosti, kako je navedeno u obrazloženju, na koje je u više navrata reagovalo Gradsko veće, a u cilju stvaranja uslova za efikasniji rad i unapređenje poslova iz nadležnosti tog JP. Ipak, nezvanični razlog za smenu jeste želja nove koalicione vlasti da na rukovodeća mesta u javnom sektoru, umesto kadrova bivše vlasti, postavi svoje partijske kadrove.

Za v.d. direktora novoformiranog JP Gradska stambena agencija imenovan je Vojo Đoković, diplomirani inženjer elektrotehnike koji je radio u RPK Užice.

Pored ostalog, skupština je usvojila i odluke o izgradnji reflektora na Gradskom stadionu, angažovanju revizora za eksternu reviziju završnog računa budžeta za 2012. godinu, kao i o uslovnom otpisu kamata i mirovanju poreskog duga, kojima je rok pomeren do 31. marta ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari