Novi Pazar: Na DUNP manja upisna kvota, veće školarine 1Foto: S. Župljanin

Upisna kvota za osnovne i strukovne studije na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP), u odnosu na prethodne, ove školske godine smanjena je sa više od hiljadu na 845.

Od ukupnog broja studenata, koji će se upisati, na 20 studijskih programa, 70 odsto su budžetska mesta, 5755, i samofinansirajućih je 270.

Uslovi upisa ostaju isti, gde đe se vrednovati uspeh iz srednje škole i rezultati sa prijemnog ispita.A, državna matura, na ovoj visokoškolskoj ustanovi, počeće da se primenjuje od školske 2024./2025.godine.

Osim, smanjenja upisne kvote, DUNP u sledeću školsku godinu ulazi sa novim cenama školarine za samofinansirajuće studente.

Posle 13 godina važenja cenovnika od 50.000 – 60.000 dinara, u zavisnosti od studijskog programa, cene su povećane za 10 hiljada dinara.

Od naredne školske godine, školarine na departmanima za pravne, ekonomske, filozofske, filološke i matematičke nauke biće 60 hiljada dinara, a na tehničko-tehnološkim i biomedicinskim departmanima 79 hiljada dinara. Za studijski program farmacija, otvoren prošle godine, i gde su svi studenti samofinansirajući, nova cena školovanja po godini je 120 hiljada dinara.

Više vesti čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari