Novi Pazar: Posle mesec dana nema preminulih 1 Foto: Senko Župljanin

Od poslednjeg preseka, epidemiološka situacija u Novom Pazaru pokazuje znake smirivanja.

Prehodnog dana na bolničko lečenje primljeno je 12 novoobolelih – osam iz Novog Pazara i po dva iz Tutina i Sjenice, a na kućno lečenje otpušteno je 16 pacijenata.

Smanjen je i broj hospitalizovanih osoba. Na kovid odeljenjima Opšte bolnice i u Novopazarskoj Banji nalazi se ukupno 147 zaraženih, po četiri pacijenta su na respiratorima i kiseoničkoj terapiji.

Posle skoro mesec dana, minulog dana nije bilo preminulih od posledica korona virusa. Za prvih osam dana u aprilu, korona je odnela 11 života,

Broj prvih pregleda smanjen je na manje od trećine. Od 222 pregledanih, 64 bilo je sa simptomima korona virusa. Urađen je 61 brzi antigenski test iz brisa nosa i kod 15 uzorkovanih pokazanlo se prisustvo ovog virusa.

Za 44 testirana PCR metodom rezultati još nisu poznati.

Danas i sutra u prigradskim i seoskim naseljima vrši se revakcinacija stanovništva. U akciji, od pre tri sedmice, imunizacijom je obuhvaćeno 365, uglavnom, starijih meštana.

Revakcinaciju obavlja pet ekipa u 10 seoskih zdravstvenih ambulanti.

Danas se završava i akcija vakcinisanja novinara iz BiH. Juče je prvu dozu primilo 28, a danas će primiti 32 bosansko-hercegovačka novinara. Za njih je 60 doza „Fajzerove“ vakcine obezbedila Vlada Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari