Novi Pazar: Trocifren broj prvih pregleda 1Foto: EPA-EFE/ MARKO DJOKOVIC

U Novom Pazaru je sve više osoba sa simptomima kotona virusa. Prethodnog dana u kovid ambulantama Doma zdravlja je od 189 pregledanih, 102 su bili na prvom pregledu.

Povećava se i broj žrtava. U poslednja 14 sata od posledica ovog virusa preminula su dva pacijenta  iz Novog Pazara i Tutina. M

Minulog dana hospitalizovano je 15 novozaraženih – 11 iz Novog Pazara, 3 iz Raške i 1 iz Sjenice, a na kućno lečenje je otpuštena 21 osoba. Na kovid odeljenjima Opšte bolnice i u Novopazarskoj Banji na lečenju je 131. Novo je što se sada na Internom i Neurološkom odeljenju nalazi po jedan pacijent zaražen virusom korona. Na respiratorima je osam i jedan pacijent je na terapiji kiseonikom.

Od 78 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, kod 19 je potvrđeno prisustvo virusa korona. Za 76 testiranih PCR metodom rezultati se očekuju. Novopazarski Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) danas je evidentirao 44 novoinficirana pacijenta. Po nalogu Gradskog štaba za vanredne situacije na 6 najprometnijih lokacija u gradu postavljeni su kanistri sa dezinfekcionim sredstvima, a ulice se dodatno dezinfikuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari