Novi Pazar: U bolnicama tri puta više otpusta od prijema 1Kovid ambulanta u Novom Pazaru Foto: S. Župljanin

Prema podacima koje je, danas, saopštio Gradski štab za vanredne situacije, epidemiološka situacija je znatno povoljnija u odnosu na pre nedelju dana.

Prethodnog dana, na bolničko lečenje primljena su 4 novoinficirana pacijenta korona virusom – tri iz Novog Pazara i 1 iz Tutina, a na kućno lečenje je otpušteno 14. Broj hospitalizovanih se sveo ispod 100.

Juče je na kovid odeljenjima u Opštoj bolnici i Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj Banji bilo ukupno 90, od toga šest je na respiratorima i 2 su na kiseoničkoj terapiji. Od posledica izazvanih ovim virusom preminula su još dva pacijenta, po jedan iz Novog Pazara i Tutina.

Beleži se i manji broj pacijenata na prvim pregledima u kovid ambulantama Doma zdravlja. Minulog dana pregledan je 151, 54 se prvi put javilo lekaru zbog simptoma virusa korona, a 97 bilo je na kontrolnom pregledu.

Prethodnog dana registrovano je još 35 novozaraženih, 34 je iz ovog grada. Od 48 testiranih brzim antigenskim testom iz brisa nosa, osam je pozitivno. PCR metodom zaraženost je otkrivena kod 27 osoba, 26 je iz ovog grada.