Kancelarija za mlade opštine Novi Bečej seli se u zdanje stare Vranjevačke opštine, zgradu čiju je adaptaciju započela gradska vlast, a treba da je završe mladi preko svojih projekata. Praktično, ovde bi se nakon kompletnog završetka mogle naći i prostorije za planirani hostel za mlade, što bi omogućilo veći priliv gostiju u Novi Bečej. Do sada se Kancelarija za mlade nalazila u Turističkoj organizaciji Novi Bečej, gde su delili zajednički prostor.


– Dobijanjem ovog prostora, koji će biti namenjen samo mladima i Kancelariji za mlade, prosperiraćemo jer ćemo samostalno sprovoditi svoje aktivnosti u svojim prostorijama. Samim tim ćemo omogućiti većem broju mladih da se uključe u naše akcije i aktivnosti. Te akcije, aktivnosti i edukacije će njima značiti u daljem toku života – objašnjava Dejan Vuletaš, koordinator Kancelarije za mlade.

U skladu sa obezbeđenim sredstvima nameni se privodi polovina ovog objekta. Najbitnije je da se prvo u upotrebu stavi deo zgrade koji će služiti za svakodnevni rad Kancelarije za mlade, ističu u JP „Komunalac“, koji je izvođač radova.

– Mi trenutno radimo na betoniranju hodnika. Svi ostali radovi će uslediti naknadno u zavisnosti od odobrenih sredstava. Najbitnije je da objekat stavimo u funkciju, pa makar i sa ovim malim delom. Takođe, da mladi nađu svoj kutak, odnosno da svoje slobodno vreme provedu u ovoj organizaciji, umesto da ga provode na drugim mestima – objašnjava Miloš Zvekić, direktor JP „Komunalac“:

Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej, kaže da je ovo još jedan od projekata namenjen oživljavanju Vranjeva i vraćanja nekadašnjeg značaja ovom delu Novog Bečeja. Projekat Kancelarije za mlade i hostela je bitan za Novi Bečej jer omogućava oživljavanje sredine. U lokalnoj samoupravi smatraju da bi Vranjevo dobilo sjaj koji je imao u prošlosti, a u prilog tome ide i podatak da se ovde nalazi muzej „Glavaševa kuća“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari