Novi protest „Užice protiv nasilja“ u četvrtak: Zbog pogubne vlasti, prete nam izolacija i sankcije 1Foto: N. Kovačević

Protest „Užice protiv nasilja“ održaće se i ovog četvrtka, 5. oktobra, u 19 časova ispred sedišta užičke skupštine.

Na protestu, koji će biti posvećen i obeležavanju godišnjice 5. oktobra, govoriće advokat Aleksandar Veselinović, predsednik užičkog odbora Stranke slobode i pravde.

Stranke koje organizuju protest (DS, SSP, ZLF i SRCE) podećaju na to da su okupljanja posledica „odbijanja vlasti da izađe u susret opravdanim zahtevima građana Srbije“.

Situacija u zemlji, dodaje se u pozivu građanima na protest, „nikada nije bila teža“.

„Zbog poteza sadašnje vlasti i njene pogubne politike, ponovo nam preti izolacija, uvođenje sankcija i viza, što bi nas, uz postojeću krizu i nekontrolisanu inflaciju, dovelo do potpunog uništenja države i do anarhije“.

„Na sva dešavanja“, ističe se, „niko ne može da ostane imun“ i dodaje da „ne možemo stajati i pasivno posmatrati kako tonemo u siromaštvo, izolaciju i slom društva“.

„Zato dođite da, tokom mirnog protesta, pokažemo da o sudbini zemlje treba da odlučuju pristojni građani, a ne kriminalne grupe okupljene oko SNS i da nismo terorističko, već demokratsko drušvo kome je mestu u Evropi, među civilizovanim državama“, zaključuje se u pozivu organizarora 22. užičkog protesta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari