Novi Sad drugi put ove godine raspisao konkurs za sufinansiranje medijskih projekata 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Grad Novi Sad je drugi put ove godine raspisao konkurs za sufinansiranje medijskih projekata za šta je predviđeno 25 miliona dinara, dok je na prvom konkursu u te svrhe izdvojeno 61,5 miliona dinara, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 100.000, a najveći sedam miliona dinara.

„Na konkurs se može prijaviti izdavač medija čiji je medij upisan u Registar medija Agencije za privredne registre, kao i pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja. Preduzetnik prilikom prijave mora priložiti dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj objaviti medijska kuća koja je upisana u Registar medija“, navodi se u saopštenju UNS.

Pravo da konkurišu nemaju pravna lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva od Novog Sada namenjena projektnom sufinansiranju, a nisu blagovremeno u propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj o realizaciji projekta.

„Na konkurs je moguće prijaviti samo jedan projekat. Ako je učesnik Konkursa izdavač više medija, može na konkursu učestvovati sa jednim projektom za svaki medij“, dodaje se u saopštenju.

Više informacija o uslovima učešća dostupno je na sajtu UNS u rubrici Medijski konkursi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari