Policija iz Kuršumlije je preksinoć oko pola sata u šumi na vrhu planine Radan zadržala četiri osobe, među kojima i novinarku televizije B92 i agencije Beta Ljiljanu Danilović, zbog informativnog razgovora po prijavi jednog meštanina sela Đake kome su oni navodno ušetali na livadu.

Meštanin sela Đake Radomir Tijanić prijavio je direktora Radan klastera Radovana Tanaskovića, direktora Direkcije za izgradnju Gorana Đorđevića, inženjera za puteve te direkcije Natašu Đurović i Danilovićevu, zbog toga što su mu, kako tvrdi, ušli na livadu, a novinarka je „neovlašćeno“ snimala panorame planine Radan.

On je podneo prijave policiji u Beogradu, Prokuplju i Kuršumliji.

Predstavnici kuršumlijske Direkcije za izgradnju i Radan klastera obilazili su Radan planinu kako bi obeležili oštećenja na putevima preko te planine, radi pripreme turističke sezone, dok je novinarka pratila njihov rad.

Tanasković je rekao da je ekipa na vrhu planine Radan pešice ušla u jedan veliki neograđeni kompleks livada, gde ne postoji nikakav znak za zabranu snimanja.

Dok su predstavnici Direkcije i klastera razgovarali, novinarka je snimala i tom prilikom je došao meštanin Radomir Tijanić i saopštio da je sa tog mesta zabranjeno snimanje, i da će polomiti kameru, jer se u blizini nalazi antenski stub, koji on navodno obezbeđuje.

– Mi smo otišli sa tog mesta i nastavili obilazak planine. Posle nekoliko sati, već je bio mrak, usred šume nas je zaustavila policija da bi uzela izjave od nas, po prijavi Radomira Tijanića – kazao je Tanasković.

Policija je pregledala snimak koji je sačinila novinarka i osim panorame planine Radan, nije bilo drugih „zabranjenih“ snimaka.

Policijski pripadnici su naveli da se u potragu za njima uključila i Žandarmerija, zato što je „slučaj“ prijavljen policiji u Beogradu, Prokuplju i Kuršumliji.

Sanacija puta

Direkcija za izgradnju opštine Kuršumlija počeće ovih dana sanaciju puta preko Radan planine, od Đavolje varoši prema arheološkom nalazištu Caričin grad u opštini Lebane.

– Saniranjem tog putnog pravca, preko planine Radan, put do Caričinog grada biće skraćen za oko 100 kilometara – kazao je direktor Direkcije za izgradnju Goran Đorđević. U pitanju je putni pravac kojim se planira povezivanje važnih turističkih destinacija u nekoliko opština koje se nalaze na obroncima Radan planine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari