Novo obećanje za završetak gradnje vrtića u užičkom naselju Carina 1Foto: Privatna arhiva

Iako je, prema obećanjima lokalne vlasti, vrtić na Carini trebalo da primi užičke mališane u septembru ove godine, gradnja tog objekta, prema najnovijem obećanju, završiće se do marta naredne godine.

Novi rok je saopštila gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević i dodala „da se gradnja, nakon problema sa prethodnim izvođačem radova, odvija planiranom dinamikom“.

Ona je objasnila da je u toku druga faza gradnje, koja podrazumeva unutrašnje i soljašnje radove i, kako je navela, „po ugovoru sa izvođačem radova trebalo bi da bude završena do marta naredne godine“.

„Nakon toga, počeće treća faza, koja podrazumeva opremanje objekta“, kazala je gradonačelnica.

Ona je, prilikom današnjeg obilaska gradilišta, podsetila na to da će budući objekat poslužiti za boravak 200 dece.

„Nadam se da ćemo se, izgradnjom vrtića na Carini, u Kremnima, Karanu i sledeće godine u Zlakusi, približiti cilju da svako dete u Užicu ima svoje mesto u vrtiću i da ćemo ukinuti liste čekanja“, poručila je gradonačelnica.

Za prvu fazu gradnje, odnosno zemljanih i sličnih radova, istakla je, iz gradskog budžeta je izdvojeno 35 miliona, a za drugu fazu 96 miliona dinara.

Vrtić, čija površina je oko 800 kvadratnih metara na dve etaže, gradi preduzeće „Radmont“ iz Bajine Bašte.

Objekat, čije arhitektonsko rešenje su neki kritikovali i navodili da više liči na  memorijalni kompleks, nego na vrtić, imaće drveće i prirodnu travu na otvorenoj terasi na prvom spratu, kao i zelene površine oko obdaništa.

Novo obećanje za završetak gradnje vrtića u užičkom naselju Carina 2
Budući izgled vrtića: Foto Grad Užice

Pripremni radovi za gradnju, koju su najavljivali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a kasnije i premijerka Ana Brnabić, počeli su u decembru 2021. godine i, kako je tada rečeno, koštali su oko 6,5 miliona dinara.

Prva faza gradnje je počela u julu 2022. godine i za te radove je bila  angažovana beogradska frma „Stim gradnja“ sa ugovorenim rokom od 120 dana za završetak radova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari