Novopazarski mediji dobili više 14 miliona dinara od Ministarstva informisanja 1Foto: Grad Novi Pazar

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, sa više od 14 miliona dinara, podržalo je 24 projekta, koje će realizovati novopazarski mediji i udruženja građana.

Po odobrenim sredstvima, na vrhu je nevladina organizacija Akademska inicijativa „Forum 10“, koja je za šest projekata dobila 4, 1 milion dinara.

Udruženje „Jurnalistic plan“ za četiri projekta dobiće 2 miliona dinara. Isti broj projekata ima i organizacija „Lokal medio plan“, ali i sufinansiranje od oko 2 miliona dinara.

Osnivači ova dva udruženja su novinari u RTV Novi Pazar, koja je, na ovom konkursu, dobila 1m 5 miliona dinara za sufinansiranje tri projekta.

Projekat „Sandžak televizije“ podržan je sa milion dinara i 950 hiljada dinara dobio je portal Free media za dva projekta.

Na spisku za sufinansiranje našao se po jedan projekat Centra za razvojnu politiku i saradnju i organizacije „Novo doba“, koji će dobiti po 800 hiljada dinara.

Najmanje sredstava, po 400 hiljada dinara, dobili su, za po jedan projekat, A1tv i „Play ona“.

Novopazarski mediji i organizacije učestvovali su na sedam konkursa koje je raspisalo Ministarstvo informisanja za sufinansiranje medijskih sadržajua.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari