Obeležena godišnjica NATO agresije u Negotinu i Kladovu 1Foto: Opština Negotin

U Negotinu i Kladovu danas su položeni venci na spomen obeležja palim borcima stradalim u ratovima devedesetih i time obeležena 23. godišnjica od početka bombardovanja Savezne republike Jugoslavije.

Na spomenik palim borcima od 1991-1999. godine danas su vence položile delegacije iz Negotina, OO SUBNOR Negotin i OO Rezervnih vojnih starešina.

Minutom ćutanja odata je pošta stradalima, kao i nedavno preminulom predsedniku negotinskog SUBNOR-a Dragoljubu Filipoviću.

O posledicama NATO bombarodavanja govorio je predsednik opštinske organizacije rezervnih vojnih starešina Aleksandar Jerkan.

-Da se ne zaboravi, agresija na Saveznu republiku Jugoslaviju je trajala 78 dana, od 24. marta do 10. juna, s tim što su borbena dejstva na Кošarama trajala do 14. juna, da bi se vojska i policija, Кumanovskim sporazumom, povukla sa Кosova, a sa njima se dogodio egzodus srpskog naroda sa Кosova i Metohije. Tokom agresije NATO alijanse Srbija je pretrpela teška oštećenja, civilnih, vojnih i policijskih objekata. Poginulo je oko 2,5 hiljade civila, 98 dece, a ranjeno je oko 6.000 ljudi – kazao je pored ostalog rezervni kapetan Aleksandar Jerkan.

Za ovu priliku pripremljen je i izveden progodan program u kome su učestvovali učenici Negotinske gimnazije.

I u Kladovu je danas obeležena 23. godišnjica od početka NATO agresije, polaganjem cveća na spomen obeležje palim borcima, stradalim u ratovima od 1990. do 1999. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari