Obezbeđen novac za energetsku sanaciju užičkog vrtića „Neven“ 1Foto: Predškolska ustanova Užice

Užički vrtić „Neven“ biće rekonstruisan, čime će se poboljšati energetska efikasnost tog objekta, što će koštati 27,4 miliona dinara.

„Radove će, sa 19,2 miliona dinara finansirati Ministarstvo rudarstva i energetike, dok je učešće Grada 8,2 miliona dinara“, saopštila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Ona je objasnila da će se na tom objektu zameniti stolarija, urediti fasada i da će se obaviti i drugi radovi, na hidrantnoj mreži i protivpožarnoj zaštiti.

Sanacija užičkog vrtića je omogućena sporazumom koji je gradonačelnica, juče u Vrnjačkoj Banji, potpisala sa predstavnicima tog Ministarstva.

Obezbeđen novac za energetsku sanaciju užičkog vrtića „Neven“ 2
Foto: Grad Užice

Na istom skupu, predstavnicima još 20 lokalnih samoupava ministarka Dubravka Đedović Handanović je uručila ugovore za mere energetske efikasnosti javnih objekata i zgrada.

„Uz podršku Vlade Srbije i resornih ministarstva nastavljemo veliki investicioni ciklus energetske sanacije i rekontrukcije škola i vrtića, koji smo pokrenli pre dve godine“, ocenila je gradonačelnica.

Najavila je da će uskoro početi rekonstrukcija „Prve osnovne škole kralja Petra II“, takođe, kako je istakla, uz podršku Ministarstva rudarstva i enregetike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari