Turistička manifestacija „Gospojina“ iz Novog Bečeja i njeni organizatori, lokalna samouprava, poklonili su kuću porodici Stanaćev iz Kumana.

Humanitarna akcija deo je kampanje koja je pokrenuta tokom leta sa ciljem da se pomogne najugroženijim građanima pa su se tako u akciju uključile estradne ličnosti, vlasnici opreme i ugostiteljskih objekata. Fond „Gospojina vraća osmeh“ prikupio je dovoljno sredstava da se kupi kuća na adekvatnijoj lokaciji za porodicu Stanaćev.

– Predrag Stanaćev i Dušanka, koja je invalid, sa dvoje dece živeli su u maloj kući na kraju mesta do koje je vodio neasfaltirani blatnjavi put. To je za Dušanku, koja je u kolicima, predstavljalo veliki problem pogotovu tokom kišnih dana – objašnjava portparolka opštine Nevena Subotić.

Kuću u kojoj su do sada živeli Stanaćevi su poklonili opštini, koja će tako imati priliku da usreći još jednu porodicu smestivši je u nju. Saša Šućurović, predsednik opštine i organizacionog odbora „Gospojine“, srećan je što je akcija uspela.

– Napravili smo tim koji je odredio koja je porodica najugroženija i skupili smo sredstva. Pre svega svi oni ljudi koji su imali nekakvu korist od naše manifestacije i koji su učestvovali u našoj manifestaciji, uplatili su novac na žiro račun humanitarne akcije i došli smo do sredstava da kupimo ovu kuću. Porodica koja ju je dobila imala je svoju kuću. Tu kuću smo dobili na poklon tako da smo ovom akcijom rešili probleme dve porodice. To je svakako uspeh naše manifestacije i naše akcije. Imamo u planu da i sledeće godine pokrenemo ovakvu akciju, s tim što ćemo krenuti od samog početka godine, tako da će trajati godinu dana i mislim da ćemo time rešiti i veće probleme u našoj opštini. Akcija će biti šireg karaktera – objašnjava predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović.

On se zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji i dodao da je plan organizacionog odbora „Gospojine“ da svake godine usreći najmanje jednu porodicu opštine Novi Bečej. Ove godine su na manifestaciji „Gospojina“ u koncertnom delu učestvovali Džiboni, Halid Bešlić, Miligram, Riblja Čorba, Kerber i Zanzibar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari