U okviru obeležavanja deset godina lista Danas je juče sa akcijom Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca bio u Vladičinom Hanu. Uz medijsku podršku Radio Hana i posebno novinara Ivice Stošića. Građani Vladičinog Hana bili su u prilici da se nekoliko sati druže sa članovima redakcije lista.

U okviru obeležavanja deset godina lista Danas je juče sa akcijom Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca bio u Vladičinom Hanu. Uz medijsku podršku Radio Hana i posebno novinara Ivice Stošića. Građani Vladičinog Hana bili su u prilici da se nekoliko sati druže sa članovima redakcije lista.
– Običnim ljudima u našoj opštini mnogo znače ovakve promocije i susreti s novinarima. Građani i u Vladičinom Hanu prepoznaju da velika politika njima više nije suštinski prioritet. Njih interesuje da pročitaju o poboljšanju vodosnabdevanja, kako funkcioniše saobraćaj ili izgradnja lokalnog puta – kaže predsednik lokalnog parlamenta Branislav Miljković, član LDP.

Bujanovac

U centru Bujanovca na Trgu Karađorđa Petrovića juče je Danas imao „pune ruke“ posla jer su čitaoci pokazali veliko interesovanje za rad redakcije. Predsednik Upravnog odbora Dan Grafa Dušan Mitrović u razgovoru s lokalnim novinarima iz Radio-televizije Bujanovac, srpske i albanske redakcije, odgovarao je na pitanja vezana za dalje planove lista i posebno izveštavanje s juga Srbije.

Promociji Danasa u Hanu pridružili su se i mališani iz Dečjeg vrtića „Pčelica“ koji su dobili slikovnice, sveske i slatkiše kompanije Jafa. Kada je čuo da je stigao karavan Danasa u centar varoši, svoje konobarsko radno mesto u Konaku „Turist“ nakratko je napustio Saša Petrović.
– Drago

mi je što se neko i nas na jugu Srbije setio. Kupio sam Danas i dobio poklon za decu. Obradovan sam i ja pažnjom, a sasvim sigurno da će se najviše radovati deca – rekao je Petrović.
Hančani su se najviše interesovali za knjige o Rolingstounsima, Čede Jovanovića „Moj obračun sa prošlošću“, ali su čitateljke spremajući se za zimnicu, a sve pri povratku s pijace noseći džakove s paprikama i povrćem, uzimale primerke Danasa i kuvare.
– Želim da se slikam s gospodinom Mitrovićem iz Danasa jer sam ja najstariji lokalni muzičar – zatražio je Miodrag Ristić, harmonikaš, odabravši da svojim ukućanima ponese dečju slikovnicu i jedan kuvar.
Predsednik SO Vladičin Han Branislav Miljković rekao je u razgovoru s članovima redakcije Danasa da je perspektiva ove opštine vezana za poboljšanje putne mreže u opštini, ali i navodi činjenicu da je dosad od države ova opština u poslednje tri godine dobila samo 40 miliona dinara. Druženje u Vladičinom Hanu potrajalo je mimo predviđenog vremena, a s Danasovim karavanom više od tri sata družilo se više od hiljadu građana.
Karavan Danasa će promociju lista imati sutra i u centru Vranja, za šta vlada veliko interesovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari