Obratiće im se za sedam do 10 dana: Vozače Hitne pomoći koji su protestovali primila direktorka RFZO 1Foto: Radmila Marković/Danas

Predstavnike vozača saniteta primila je direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić sa saradnicima, saslušala njihove zahteve i rečeno nam je da će nam se obratiti za sedam do 10 dana, rekao je za Danas Mirko Mitrović iz opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ iz Sombora.

„Vozači očekuju da im usvoje sve zahteve, u suprotnom će radikalizovati protest i neće ići ispred Vlade sledeći put već na Andrićev venac“, kaže Mitrović.

Više stotina vozača saniteta Hitne pomoći okupilo se ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, nezadovoljni zbog malih plata i loših uslova rada.

„Svakoga dana rizikujemo naše živote kako bismo spasili druge, a plaćaju nas minimalcem. Ove sramote nigde nema, osim u Srbiji“, poručili su vozači saniteta.

Prema njihovim rečima, trenutno plata vozač saniteta u službama Hitne pomoći je oko 42.000 do 43.000 dinara, sa radom na praznik najviše izađe do 47.000, odnosno 48.000, zbog čega su mnogi primorani da rade još jedan posao kako bi prehranili porodicu.

Vozači saniteta posle protesta sve očistili ispred Vlade

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari