Obuku za šivače i krojače završilo 18 polaznika 1Foto: Z. Panić

Od 40 polaznika, tromesečnu obuku za šivače i krojače uspešno je završilo 18 polaznika kojima su danas svečano uručeni sertifikati u prostorijama Ugovorne okružne Privredne komore Pirot.

Njima su sertifikate  uručili gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, direktor Tehničke škole Milan Božić i predsednik Ugovorne Okružne Privredne komore Pirot Dragan Kostić.

Prema rečima gradonačelnika Pirota Vladana Vasića, kroz lokalni plan zapošljavanja Grad Pirot je odvojio 20 miliona dinara za razne vidove podrške zapošljavanja.

„Jedna od mera su i ove obuke. Obuka je pokrenuta sa ciljem da se osposobi radna snaga za tekstilne kompanije u Pirotu“, rekao je Vasić.

Predsednik Ugovorne okružne Privredne komre Pirot, Dragan Kostić kaže da prema podacima Filijale NSZ u Pirotu postoji sve veća potreba poslodavaca za obučenim radnicima i da su šivači i krojači deficitarna zanimanja.

Obuku je organizovala Ugovorna Okružna Privredna komora Pirot u saradnji sa tekstilnom kompanijom E Miroljo i Tehničkom školom u Pirotu , a pod pokroviteljstvom  Grada Pirota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari