Od danas ponovo avio saobraćaj Podgorica-Beograd 1Foto: EPA-EFE/ VALDA KALNINA (Ilustracija)

Avioni Montenegro erlajnza i Er Srbije od danas ponovo lete na linijama između Crne Gore i Srbije.

Jutros je na podgorički aerodrom nakon pet meseci sleteo avion kompanije Er Srbije sa putnicima iz Beograda.

„Ovo je jako značajna vest, zbog toga što je Srbija najznačajnije tržište za Aerodrome Crne Gore“, rekao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

On je naveo da su avioni na linijama između Crne Gore i Srbije bili najviše popunjeni i izrazio uverenje da će oporavak i Aerodroma CG i nacionalnog avioprevoznika Montenegro erlajnz krenuti vraćanjem tržišta koja su za njih najznačajnija, a to su Srbija, Rusija, Turska, Nemačka.

Dodao je da bi letovi ka Rusiji iz Podgorice i Tivta trebalo da krenu 1. septembra.

Orlandić je rekao da je sada broj putnika u avionima znatno manji, zbog epidemiološke situacije i restrikcija u EU.

Na podgoričkom aerodromu jutros je bio i amabasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović koji je rekao da očekuje da će državljani Srbije ulaziti u Crnu Goru bez sada obaveznog tesiranja na korona vurus.

Za ulazak iz Srbije u Crnu Goru zasad je potrebno da putnici imaju negativan rezultat PCR testa na novi korona virus ili pozitivan rezultat antitela klase IgG dobijen ELISA serološkim testom.

Uslov je da su testove izdale registrovane laboratorije i da rezultat nije stariji od 72 sata u trenutku ulaska u Crnu Goru.

Takođe je uslov da 15 dana pre ulaska u Crnu Goru putnik nije bio u nekoj od zemalja iz kojih nije dozvoljen ulazak putnika u Crnu Goru.

Obaveza posedovanja rezultata testa ne odnosi se na decu do pet godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari