Odbor za profesionalnu etiku UB ima 120 dana da se izjasni o žalbama Teodorovića i Malog 1foto FoNet Zoran Mrđa

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu ima rok od 120 dana da odluči o žalbama, podnetim na odluku dekana Fakulteta organizacionih nauka Milije Suknovića, koji je izrekao meru javne osude ministru finansija Siniši Malom zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorske disertacije.

– Protiv odluke dekana FON-a izjavljena je žalba prof. dr Dušana Teodorovića i drugih, kao i žalba Siniše Malog, izjavljena posredstvom advokata. Pravilnikom o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova predviđeno je da Odbor donosi odluku u roku od 120 dana, od dana prijema žalbe – kažu za Danas na Univerzitetu u Beogradu, precizirajući da je žalba profesora Teodorovića primljena 22. septembra, a Siniše Malog 28. septembra.

O daljem nastavku procedure na Univerzitetu nisu mogli da govore pošto je, kako navode, postupak pred Odborom za profesionalnu etiku u toku.

Podsetimo da se Odbor već jednom izjasnio o ovoj temi, ali je ta odluka poništena zbog propusta u proceduri koji je utvrdio Upravni sud.

Inače, odlukom Senata Univerziteta u Beogradu imenovan je novi član Odbora za profesionalnu etiku, profesor Milan Dražić sa Matematičkog fakulteta, koji je zamenio profesorku Draganu Milić, sa Hemijskog fakulteta, pošto je ona podnela ostavku.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.