Odlazak Dejana Milojevića i korisnički podaci EPS-a na internetu: Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: Starsport; Beta/Saša Đorđević; Antonio Ahel/ATAImages; Ministarstvo rudarstva i energetike; Aleksandar Roknić/Danas

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

Više od 20 visokih evropskih političara, među kojima su i šefovi spoljnopolitičkih odbora nekoliko nacionalnih parlamenata, pozvalo je predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen i druge čelnike EU da pokrenu istragu o optužbama za prevaru na decembarskim izborima u Srbiji. Opširnije OVDE.

Hakeri koji su nedavno onesposobili online sistem EPS-a i potom zatražili svojevrsni „otkup“ kako bi sve podatke vratili vlasnicima, objavili su u četvrtak na internetu više od 34 gigabajta korisničkih podataka i omogućili njihov daunloud preko Qilin bloga, na Onion mreži. Opširnije OVDE.

Novinar Aleksandar Timofejev, koji je u petak imenovan za glavnog i odgovornog urednika NIN-a, izjavio je da će taj nedeljnik zadržati kritičnost prema vlastima, ali da će je ispoljavati i prema opoziciji. Opširnije OVDE.

U kruševačkoj fabrici „Trajal“ u utorak je od eksplozije u objektu za proizvodnju „gorive trake“ – komponente raketnog goriva, jedna osoba poginula, a četiri su povređene. Opširnije OVDE.

Srpski košarkaški trener Dejan Milojević preminuo je u sredu u 46. godini života od posledica srčanog udara. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari