Odloženo pripremno ročište Miroslavu Miki Aleksiću, dočekali ga uzvici "silovatelj" 1Miroslav Mika Aleksić Foto: FoNet/ Marko Mišić

Miroslavu Miki Aleksiću, nastavniku glume, optuženom za silovanja i polna uznemiravanja polaznica njegove škole “Stvar srca” danas je odloženo pripremno ročište jer je njegov advokat Zoran Jakovljević pozitivan na koronavirus.

Aleksić je došao u Palatu pravde u pratnji supruge Biljane Mašić i još jedne žene.

Ispred zgrade ga je sačekao transparent sa natpisom “Verujemo Mileni Radulović”, glumici koja ga je prva u januaru prijavila za silovanje, kao i uzvici „silovatelj“.

Aleksić se tereti za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju.

Aktivista Miloš Urošević, koji je danas bio ispred Palate pravde i zajedno sa još nekoliko njih držao transparent podrške Mileni Radulović, kaže za Danas da su Aleksiću uzvikivali da je “silovatelj”.

Urošević od suđenja Aleksiću očekuje da doprinese zadovoljenju krivične pravde „tako što će silovatelja proglasiti krivim i adekvatno kazniti“.

– Očekujem i da suđenje doprinese zadovoljenju restorativne pravde tako što će kroz sudski postupak pokušati da vrati oduzeto dostojanstvo preživeloj i da doprinese da svi mi kao društvo poklonimo svo svoje poverenje svim ženama koje su preživele muško nasilje – ukazuje Urošević.

Pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost, trebalo je da bude održano danas u 12 časova, a Aleksić je prema propisima trebalo da se kratko izjasni o krivici, a potom i da se utvrdi koji će se dokazi izvoditi na suđenju, koje bi bilo zakazano po završetku pripremnog ročišta.

Milena Radulović prva je prijavila Aleksića za silovanje, a potom su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke, među kojima je i glumica Iva Ilinčić.

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo pritvor Aleksiću, koji se u njemu nalazio od januara ove godine, i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.