Odloženo suđenje Belivukovoj grupi: Odbrana zatražila izuzeće tužilaca 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Suđenje grupi Veljka Belivuka odloženo je nakon što su advokati odbrane zatražili izuzeće postupajućih zamenika tužioca i svih nadređenih u tužilačkoj hijerarhiji, uključujući i Republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac.

Obrazlažući predlog, advokat Vladimir Petrović, branilac Marka Miljkovića se pozvao na pisanje medija nakon poslednjeg glavnog pretresa, ali i na izjave najviših državnih zvaničnika.

On je naveo da su postupajući zamenici tužioca dostavili informacije na koje su se posle pozvali poslanici javne reči nespornog autoriteta čime je stvorena atmosfera linča i onemogućeno pravično suđenje.

– Iz izjava medija smo saznali da postoji neki drugi paket dokaza sa Skaja, i da se znaju imena nalogodavaca i navodnih počinilaca. Po Zakonu o krivičnom postupku podaci iz predistražnih postupaka mogu da budu dostupni samo licima kojima zakon dopušta, kazao je Petrović.

Njegovom predlogu pridružio se i advokat Nikola Jerković koji zastupa veliki broj okrivljenih, pa i Veljka Belivuka.

Zamenik tužioca Saša Ivanić je apelovao na sud da odbaci ovaj predlog jer odbrana nije priložila nijedan dokaz, ali je i pored toga predsednica veća Vinka Beraha Nikićević odložila suđenje.

Naredni pretres zakazan je za 29. novembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari