Darko SaricFoto: EPA/ANDREJ CUKIC

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu-Posebnog odeljenja za organizovani kriminal je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana Darku Šariću, saopštio je Viši sud u Beogradu.

„Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 16.4.2022.godine, nakon saslušanja osumnjičenih D.Š, D.L, D.O, D.M, U.R doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi kriti li dati u bekstvo i postati nedostupni pravosudnim organima“, saopšteno je iz Višeg suda.

Kako je navedeno, protiv navedenog rešenja Šarić ima pravo žalbe  u roku od tri dana, piše N1.

„Šarić smatra da je pokrenut postupak protiv njega kao vid pritiska na postupke koji su u toku – dva postupka su u završnim fazama“ rekao je njegov branilac Danilo Šarić .

Šarić se sumnjiči za ubistvo, nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, i podstrekivanje.

U međunarodnoj akciji EUROPOL-a i EUROJUST-a učestvovale su policije Hrvatske i Srbije, a uhapšeni su članovi više organizovanih kriminalnih grupa. U velikoj akciji u kojoj je uhapšen Šarić, njegov advokat Lazarević i još 30 osoba, priveden je i sudija Apelacionog suda, kao i više inspektora.Inače, Lazarević je advokat i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su optuženi za najteža krivična dela.

Mediji javljaju da je priveden i Uroš Mišić, navijač Crvene zvezde koji je već bio osuđen na zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića. Na spisku za hapšenje bili su i i policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, ali su oni uspeli da pobegnu!

Šarić je uhapšen u četvrtak ujutru u svojoj luksuznoj vili na Dedinju u kojoj se nalazio u kućnom pritvoru, nakon što je u decembru prošle godine pušten iz pritvora u kome je proveo sedam godina. U trenutku hapšenja bio je sa suprugom Lanom i obezbeđenjem i nije se opirao i sa lisicama na rukama “mirno je pratio pretres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari