Grad Užice i JP „Srbijašume“ potpisali su ugovor na osnovu koga će oštećenim članovima Udruženja penzionera, koji su preko tog udruženja uplatili ogrev, ali im on nije isporučen, biti obezbeđeno ukupno 475,5 kubnih metara drva. Planirano je da ogrev, u vrednosti od 1.432.776,60 dinara, bude isporučen do 15. decembra i to u gazdinstvu Jelova Gora.


Šezdesetak užičkih penzionera sa primanjima od 10.000 do 20.000 dinara, iako su preko Udruženju penzionera na vreme uplatili novac, ogrev nisu dobili. Zbog sumnje da su proneverili 1.445.000 dinara, prikupljenih za nabavku ogreva i druge robe namenjene članovima tog udruženja, u toku je istražni postupak protiv dva službenika užičkog Udruženja penzionera.

Grad je preuzeo i obavezu da do okončanja sudskog spora isplati dug, odnosno preostali iznos duga, nakon izvršenih uplata Udruženja penzionera. Gradska služba za informisanje navela je da to udruženje ove godine, za razliku od prethodnih, nije zaključilo ugovor o isporuci drva za ogrev zbog toga što primljene uplate nisu prenošene na račun JP „Srbijašume“.

– Bilo je neophodno da iskažemo solidarnost i rešimo problem naših sugrađana i da im obezbedimo bar određene količine ogreva. Sa „Srbijašumama“ dogovorićemo da sačekaju plaćanje do okončanja sudskog postupka – rekao je gradonačelnik Užica Jovan Marković, dodavši da očekuje da pravosudni organi ubrzaju postupak i da penzioneri budu obeštećeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari