Opština Negotin stipendiraće 43 studenta i srednjoškolaca 1Foto: J. B. K./Danas

Konkurs za dodelu 43 učeničke i studentske stipendije koji je raspisala Komisija za stipnediranje studenata i učenika srednjih škola opštine Negotin otvoren je do 20. januara ove godine. Njime je predviđeno 11 studentskih stipendija za deficitarna zanimanja, dve stipendije za nadarene studente i 30 stpendija za srednjoškolce.

Kako je to konkursom predviđeno, za stipendije mogu da konkurišu studenti visokoškolskih ustanova koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

U pitanju su nastavnici matematike, fizike, hemije, nemačkog jezika, biologije, tehnike i tehnologije, kao i budući diplomirani inženjeri poljoprivrede smer – vinogradarstvo/voćarstvo i smer – prehrambena tehnologija konzerviranja i vrenja, diplomirani inženjer elektrotehnike, elektro inženjer i nastavnik informatike.

Za stipendiranje studenata koji se obrazuju za navedena deficitarna zanimanja predviđeno je 11 stipendija, a još dve stipendije namenjene su posebno nadarnim studentima sa prosečnom ocenom ne manjom od 9,00 i sa najmanje 120 ESP bodova.

Lokalna samouprava stipnediraće i 30 srednjoškolaca, a konkursom su definisani uslovi i kriterijumi za dodelu stipendija.

Učeničke i studentske stipendije, kako se navodi u konkursu, isplaćuju se u deset mesečnih rata, a iznos stipendija utvrđuje se rešenjem predsednika opštine Negotin u zavisnosti od raspoloćivih sredstava u opštinskom budžetu i broja korisnika stipendija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari