Odlukom odbornika skupštinske većine, Opština Nova Varoš je spremna da iz budžeta opredeli 36 miliona dinara za kupovinu hotela „Panorama“ i pratećih objekata na Zlataru, čiji je vlasnik „Reakreaturs“, a koji je nedavno raspisao javno nadmetanje za prodaju većeg dela svoje imovine. Ukoliko beogradsko preduzeće prihvati ponudu Opštine, lokalna samouprava će izdvojiti i 2,5 miliona dinara za oko četiri hektara zemljišta u selu Radoinji u kojoj se nalaze ruinirani objekti bivšeg odmaralašta „Zlatarska jezera“.


– Ovo su maksimalni iznosi koje smo spremni da ponudimo, ali ugovor o kupovini nećemo potpisati dok nam „Rekreaturs“ ne dostavi dokaz da je on jedini vlasnik ovih objekata. „Panorama“ vredi bar 1,5 miliona evra te bi njegova eventualna kupovina bila čist dobitak, kaže predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović.

Prvi čovek grada podseća da je hotel na Zlataru, koji je lokalna samouprava pre dve godine uzela u zakup do 2023, okosnica u razvoju turizma u novovaroškom kraju i da je ga ne bi trebalo prepustiti nekom drugom, utoliko pre jer je u njegovu sanaciju, promociju i obogaćivanje sadržaja uloženo preko 70 miliona dinara. U opštini kažu da bi se ova investicija isplatila, posebno imajući u vidu da je lane u „Panorami“ ostvareno skoro 25.000 noćenja, a da je Zlatar bio pravo osveženje na turističkoj mapi destinacija za posetiti. Opozicioni lideri, međutim, smatraju da je ovakva odluka preuranjena i da bi najpre trebalo sačekati izveštaj o poslovanju TSC „Zlatar“ pod čijim okriljem radi i „Panorama“, ali i da je, sa druge strane, nepovoljnost i to što bi neki drugi vlasnik objekta, najverovatnije otpustio trenutno zaposlene u ovom hotelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.