Optuženi za ometanje istrage o ubistvu Olivera Ivanovića izjasnio se da nije kriv 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

U odvojenom sudskom procesu za ubistvo Olivera Ivanovića, optuženi Milan Mihajlović izjasnio se danas da nije kriv po navodima optužnice da je ometao istragu o ubistvu, preneli su mediji u Prištini.

Tužilac Burim Ćerkini je prilikom čitanja optužnice rekao da je Mihajlović pretio službenoj osobi koja je vodila istragu i rekao anonimnom svedoku B1 iz slučaja ubistva Ivanovića, da ne svedoči.

Tužilac Ćerkini je naveo da je Mihajlović od 2014. godine deo kriminalne grupe koju su, kako tvrdi, predvodili Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, prenosi RTS.

Specijalno tužilaštvo podiglo je 27. decembra 2023. godine optužnicu protiv Milana Mihajlovića za krivična dela “učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe“, “Ometanje dokazivanja ili službenog postupka“, “Zastrašivanje“ i “Falsifikovanje isprava“.

Ova krivična dela okrivljeni je, smatra tužilaštvo, izvršio ometanjem istrage ubistva Olivera Ivanovića.

Prema navodima tužilaštva, Mihajlović je nakon istrage koristio falsifikovana dokumenta i pretio službenicima koji su protiv njega vodili krivični postupak.

Za ubistvo Olivera Ivanovića 16. januraa 2018. godine, u toku je još jedan sudski proces protiv šest osoba, među kojima je pet bivših policajaca i Silvana Arsović, saradnice pokojnog Ivanovića.

Oni se terete za pomaganje u ubistvu i ometanje istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari