Organizatorka litija odgovara za Danas na kritike da se nisu pobunili zbog postupaka "Informera" (VIDEO) 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Aleksandra Knez Milojković iz Sabora pravoslavnih žena, organizatorka „Litija za spas Srbije“ upitana da odgovori na kritike da ove grupacije nema kada se protestvuje protiv intervjua sa višestrukim silovateljem Igorom Miloševićem u „Informeru“ kaže za Danas da kada bi Srbija bila uređena u svetosavskom duhu ovaj list bi bio zatvoren, a njegov urednik „iza rešetaka“.

– Mi kada kažemo „Litija za spas Srbije“ to se odnosi na sve. Da mi živimo u svetosavskom društvu i da su naši zakoni takvi, kao i oni koji sede na mestima odlučivanja ne bi se to dešavalo. Naravno da smo protiv toga i protiv nasilja, odgovara Knez Milojković.

Dodaje osuđuje ovakava postupak ovog lista, kao i „svaki drugi razvrat“.

– Pitali su me isto gde smo. A gde je ta „Ženska solidarnost“ kada su u pitanju bile vakcine, odnosno ti medikamenti u vreme korone, to je isto bio jedan napad na ljude. Gde su bile te žene kada su se moja prava kao vernice ugrozila kada nisam mogla u Crkvu Svetog Marka da dođem na večernju službu, na moleban? Mi njih razumemo i molimo se i za njih, kaže ona.

Danas je u Beogradu održana pomenuta litija, koja je počela skupom ispred Patrijaršije, a završila se kod crkve Svetog Marka gde se okupljenima obratio i profesor Filozofskog fakulteta Miloš Ković.

Kako je sve izgledalo pogledajte u video snimku iznad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari